25 Ocak 2016 Pazartesi

Çikolatalı Kurabiye




     Çayın ve kahvenin yanında aradığımız şeydir kurabiyeler.Bende sürekli kurabiye kutumu dolu tutarım.Her gün değişik kurabiye yapmayı çok severim.Bu çikolatalı kurabişler'de inanılmaz lezzetli oluyor.Sizler de değişik kurabiye tarifleri arıyorsanız,bu tarif tam size göre.:)


Hamur İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Tane Yumurta
  • 2,5 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • 100 Gram Bitter Çikolata
  • 1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Paket Vanilya
  • Aldığı Kadar Un

Üzeri İçin;

  • 100 Gram Bitter Çikolata
  • 100 Gram Beyaz Çikolata
  • 1 Çay Bardağı Krema

Hazırlanışı;

     Yumurta ve toz şekeri birlikte çırpın ve üzerine 2 çorba kaşığı tereyağını ilave edin.Karışıma rendelenmiş bitter çikolata,kabartma tozu,vanilya ve tuzu katıp iyice karıştırın.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar karışıma un ekleyin.

      Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
      Tepsiyi 200 dereceye ayarlanmış fırına koyup 15 dakika ,üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.Kalan yarım kaşık tereyağını eritip,kurabiyelerin üzerine sürün.Tekrar fırına koyup,15 dakika daha pişirin.Fırından çıkardıktan sonra soğuması için bir kenarda bekletin.
 
      Üzeri için, bitter çikolatayı benmali usülüeritin.Kurabiyeleri çikolataya batırıp servis tabağına alın.Beyaz Çikolatayı küçük parçalar halinde kırıp,krema ile benmali usülü eritip kurabiyelerin üerine gezdirin.İsterseniz fındık veya Hindistan cevizi serpip servis edebilirsiniz.

 Afiyetler Olsun.:)