Hamur İçin Gerekli Malzeme;
- 1 Su Bardağı Ilık Süt
- 1 Su Bardağı Ilık Su
- 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Tatlı Kaşığı Şeker
- 1 Yemek Kaşığı Tuz
- 1 Kg Un
İçi İçin Gerekli Malzemeler
- 300 Gr kıyma
- 2-3 Tane Domates
- Maydanoz,Karabiber,Tuz,Kırmızı Toz Biber
- Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1,5 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 2 Tane Soğan
- 2 Tane Biber
Hazırlanışı;
Hamur İçin gerekli malzemeleri,geniş bir kaba alalım ve yumuşak bir hamur olana kadar yoğuralım.Hamuru yarım saat dinlendirelim.Dinlendirdiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp,tezgaha dizelim ve üzerine kurumaması için bir bez örtüp tekrar dinlendirelim.Hamurumuz dinlenirken iç malzemeyi hazırlayalım.
İç malzeme için soğan,domates ve maydanozu ronda çekelim.Kıymayı ve baharatlarını ekleyip yoğuralım.Karışım çok sertse 3-4 yemek kaşığı su ilave edebilirsiniz.İç malzememiz hazır.:)
Bezeri alıp ortasından bastırıp açalım.Kenarlarını ellemeden parmak uçlarımızla açalım.Tepsiye dizelim,İç malzemesini koyalım ve 180 derecede üstleri kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkınca üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürüp sıcak sıcak yanında ayranla servis edelim.
Afiyetler olsunnn...:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder