12 Kasım 2015 Perşembe

Cantık Tarifi ( Ev Yapımı)

 

Hamur İçin Gerekli Malzeme;

  • 1 Su Bardağı Ilık Süt
  • 1 Su Bardağı Ilık Su
  • 1 Çay Bardağı Sıvı  Yağ
  • 1 Tatlı Kaşığı Şeker
  • 1 Yemek Kaşığı Tuz
  • 1 Kg Un

İçi İçin Gerekli Malzemeler

  • 300 Gr  kıyma
  • 2-3 Tane Domates
  • Maydanoz,Karabiber,Tuz,Kırmızı Toz Biber
  • Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1,5 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 2 Tane Soğan
  • 2 Tane Biber

Hazırlanışı;


    Hamur İçin gerekli malzemeleri,geniş bir kaba  alalım ve yumuşak bir hamur olana kadar yoğuralım.Hamuru yarım saat dinlendirelim.Dinlendirdiğimiz hamurdan  ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp,tezgaha dizelim ve üzerine kurumaması için  bir bez örtüp tekrar dinlendirelim.Hamurumuz dinlenirken iç malzemeyi hazırlayalım.

    İç malzeme için soğan,domates ve maydanozu ronda çekelim.Kıymayı ve baharatlarını ekleyip yoğuralım.Karışım çok sertse 3-4 yemek kaşığı su ilave edebilirsiniz.İç malzememiz hazır.:)

     Bezeri  alıp ortasından bastırıp açalım.Kenarlarını ellemeden parmak uçlarımızla açalım.Tepsiye dizelim,İç malzemesini koyalım ve 180 derecede üstleri kızarana kadar pişirelim.

Fırından çıkınca üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürüp sıcak sıcak yanında ayranla servis edelim.


                                                                      Afiyetler olsunnn...:)