28 Kasım 2015 Cumartesi

Kıbrıs Tatlısı



              Unsuz kek,galete unlu kek diyede bilinen Kıbrıs tatlısı yaptım bugün.Şerbetli keki ve enfes kremasıyla inanılmaz lezzetli oluyor.Çay saatlerine çok yakışan ve tatlı krizine iyi gelen bu tatlıyı denemenizi isterim.:)

Malzemeler;

  • 3 Yumurta
  • Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
  • Yarım Su Bardağı Şeker
  • 1 Su  Bardağı Ceviz
  • 1 Su  Bardağı Hindistan Cevizi
  • 1 Su Bardağı Galete Unu
  • 1 Paket Kabartma Tozu

Şerbeti İçin Gerekli Malzeme;

  • 1,5 Su Bardağı Şeker
  • 2 Su Bardağı Su
  • 1 Paket Vanilya

Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler;

  • 1 Litre Süt
  • Yarım Su Bardağı Şeker
  • Yarım Su  Bardağı Nişasta
  • 1 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Paket Krem Şanti ( Paketteki tarife göre çırpılmış)
  • 1 Paket Vanilya
  • 2-3 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi

Yapım Aşaması;

          Tatlımızı yapmaya şerbetinden başlıyoruz.Şerbetin soğuk tatlının sıcak olması gerekli.
Tencereye şeker ve su konup karıştırılır.Kaynamaya başladığın'da,ocağın altını kısalım ve 15 dakika kaynatıp ocaktan alalım.Vanilyayı ekleyip soğumaya bırakalım.Şerbetimiz Hazır.

          Kek için yumurtaları ve şekeri mikserle 5 dakika karıştıralım.Sırasıyla diğer malzemeleri'de ekleyip karştıralım.Yağlanmış kare borcama dökelim.170 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirelim.Fırından Çıkartıp hemen soğuttuğumuz şerbeti kekin üzerine bir kaşık yardımıyla dökelim.

          Krema için ; Krem şanti ve Hindistan cevizi hariç diğer malzemeleri tencereye alalım ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Krem şanti ve hindistan cevizini ekleyip mikserle çırpalım.

          Soğumuş şerbetli kekin üzerine muhallebiyi dökelim.Buzdolabın'da 2-3 saat bekletelim.Üzerini cevizle süsleyip servis edelim.

Not; Bir tutam'da sevgi katmayı unutmayın...:)

                                                                   Afiyetler Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder