3 Şubat 2016 Çarşamba

Muffin Tepside Elmalı Turta ( Apple-pie )










Hamur İçin Gerekli Malzemeler;

  • 200 Gr Tereyağı veya Margarin
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Tane Yumurta
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • Aldığı Kadar Un
İçi İçin Gerekli Malzemeler;

  • 5  Tane Büyük Boy Elma
  • Yarım Su Bardağı Kırık Ceviz
  • 1,5 Tatlı Kaşığı Tarçın
  • 3-4 Yemek Kaşığı Toz Şeker


Hazırlanışı;

          Öncelikle iç malzemeyi hazırlamaya başlayalım.Elmaların kabuklarını soyup,rendeleyelim.Bir tavaya rendelenmiş elmaları ve toz şekeri koyup,elmalar suyunu çekene kadar pişirelim.
          Tarçını ve cevizini ilave edip ocağın altını kapatıp,soğumaya bırakalım.

          Yoğurma kabımızın içine oda sıcaklığında yumuşattığımız tereyağ,pudra şekeri,1 yumurta ve yoğurdu koyup karıştıralım.Daha sonra kabartma tozunu ve aldığı kadar unu ekleyip yoğuralım.Kulak memesi kıvamın'da,ele yapışmayan bir hamur elde edelim.Muffin tepsisinin iç kısımlarını yağlayalım.Hamurun yarısını unlanmış tezgahta ince olacak şekilde açalım.Yuvarlak bir kalıpla keselim.Muffin tepsisine elde ettiğimiz yuvarlak hamurları dizelim.Kenarlarını elimizle düzeltelim.12 tane olacak şekilde aynı işlemi tekrar edelim.Hamurların ortasına çatalla delikler açalım ki ortası şişip kabarma yapmasın.Hazırladığımız iç malzemeyi,hamurların içine pay edelim.Kalan hamuru açıp uzun şeritler halinde kesip şekillendirelim.Küçük boy yuvarlak kalıpla kesip turtalarımızın üzerini kapatalım.Aynı işemi bitene kadar tekrarlıyalım.180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Soğutup üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.

                                            Afiyetler Olsun....:)