29 Şubat 2016 Pazartesi

Portakal Çanağında Kek ( Portakal Sulu Kek )






          Portakal sulu ve portakal kabuğunda enfes lezzetli bir kek.İçinde ki tarçının verdiği lezzeti
de unutmamalı.:)


Portakallı Kek İçin Gerekli Malzemeler;
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı Portakal Suyu
  • 3 Tane Yumurta
  • Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
  • Yarım Su Bardağı Süt
  • 1 Portakal Kabuğu Rendesi
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
  • 2,5 Su Bardağı Un

Kalıp İçin;
  • 4-5 Tane portakal
Hazırlanışı;

          3 yumurtayı ve şekeri köpürene kadar çırpalım.Sıvı yağ,süt ve portakal suyunu ekleyip çırpmaya devam edelim.Kabartma tozu,vanilya,tarçın, portakal kabuğu rendesini'de ekleyelim.En son 2,5 Su bardağı unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyip karıştıralım.

          Portakalları ortadan ikiye bölelim.İçlerini bir kaşık yardımıyla temizleyelim.Kabukları tepsiye yerleştirelim.Alt kısımlarda eğiklik varsa,bıcakla kesip düzeltelim.

          Hazırladığımız kek harcını,portakal kabuklarının içine pay edelim.Fazla doldurmayalım ki kabarınca kenarlarından akmasın.
180 derecelik fırında 35-40 dakika pişirelim.

Not;
           Portakal kabuklarının içini yağlamıyoruz.Unu kontrollü bir şekilde ekleyelim,çok koyu olmasın.Kek harcını da silme doldurmayalım,yarıya kadar dolduralım taşma yapmasın diye.Portakal kabuğunun acısı keke geçmiyor bilginize.
İçlerini çıkarttığımız portalları meyve suyu yapıp değerlendirelim:)

                                                                  Afiyetlerr Olsunnn:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder