Kışın en hafif ve en lezzetli tatlıdır Bal kabağı.Tahinde ayrı bir lezzet katıyor tatlıya.Bence denemeye değer.:)
Bal Kabağı Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler;
- 1 Kg kabak
- 2,5 Su Bardak şeker
- Tahin
- Ceviz
- 2-3 Damla Limon Suyu
Yapılışı;
Kabuklarını soyup,temizlediğimiz bal kabaklarını iki parmak kalınlığında dilimleyelim. Kabakları yıkayıp suyunu süzelim ve geniş bir tencereye dizelim.Kabakların üzerini kapatacak şekilde,toz şekeri gezdirerek dökelim.Limon suyunu'da ilave edelim.Bal kabaklarını pişirmeden mümkünse 1 gece,vakit yoksa 2 saat kadar kapağını kapatıp bekletelim.
Beklettiğimiz kabakları kısık ateşte pişirelim.Bal kabağı tatlımızı soğuyunca tahin veya cevizle servis edelim.
Not; Pişme işlemi tamamlanınca tencerenin kapağını açıp,soğumasını bekleyelim.Soğuduktan sonra servis tabağına alalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder