10 Şubat 2016 Çarşamba

Tahinli Bal Kabağı Tatlısı Tarifi







          Kışın en hafif ve en lezzetli tatlıdır Bal kabağı.Tahinde ayrı bir lezzet katıyor tatlıya.Bence denemeye değer.:)


Bal Kabağı Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler;

  • 1 Kg kabak
  • 2,5 Su Bardak şeker
  • Tahin
  • Ceviz 
  • 2-3 Damla Limon Suyu

Yapılışı;

          Kabuklarını soyup,temizlediğimiz bal kabaklarını iki parmak kalınlığında dilimleyelim. Kabakları yıkayıp suyunu süzelim ve geniş bir tencereye dizelim.Kabakların üzerini kapatacak şekilde,toz şekeri gezdirerek dökelim.Limon suyunu'da ilave edelim.Bal kabaklarını pişirmeden mümkünse 1 gece,vakit yoksa 2 saat kadar kapağını kapatıp bekletelim.
  Beklettiğimiz kabakları kısık ateşte pişirelim.Bal kabağı tatlımızı soğuyunca tahin veya cevizle servis edelim.

Not; Pişme işlemi tamamlanınca tencerenin kapağını açıp,soğumasını bekleyelim.Soğuduktan sonra servis tabağına alalım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder