12 Ocak 2015 Pazartesi

Berliner Tarifi

 

     Bu güzel küçük pastanın ana-vatanı adından anlaşılacağı gibi Berlin'dir. Ara ara yapmaya çalışırım fakat yağda kızartıldığı için biraz kalorili.. Aslında bu lezzet bize hiçte yabancı değil. Adı ve yapılışı sizi korkutmasın. Bizim mayalı hamur kızartmasının bir değişiği.:)

Malzemeler;
  • 250 ml ılık süt
  • 30 gr yaş maya
  • 50 gr şeker
  • 60 gr tereyağı
  • Bir çimdik tuz
  • 500 gr un
  • 1 yumurta
  • Kızartmak için yağ
  • Reçel yada marmelat
  • Pudra şekeri

         Yaş mayayı, ılık süt ve bir miktar şekerle eritin. 10 dakika kadar bekletin, maya biraz şişsin. Yoğurma kabınızın içine unu koyup havuz şekli verin. İçine sütle erittiğimiz maya, tereyağı, yumurta, tuz ve kalan şekeri koyup yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp mayalanması için 1 saat kadar dinlendirin.  Sonra tekrar yoğurup, yuvarlak bezelere ayırın. Benim hamurdan 20 tane beze çıktı. Bezeleri yuvarlayıp, az kızmış yağda yada fritözde, arkalı-önlü kızartıp kağıt havlunun üzerine çıkarın.

        Hamurları kızarttıktan sonra, yan tarafından bir delik açarak, şırınga yardımıyla bir tatlı kaşığı kadar gönlünüzün arzu ettiği tatlıyı koyabilirsiniz. Üstünü pudra şekeriyle süslemeyi unutmayın. 

        Afiyetler olsun.:)