17 Ocak 2015 Cumartesi

Kıymalı pide


Sizde evde mükemmel,lezzetli pideler yapabilirsiniz.Hem çok kolay,hem doyurucu hemde mis gibi ev yapımı.:)

Malzemeler;

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 500-600 gr kadar un

İç malzeme;

  • 300 kg kıyma
  • Bir büyük kuru soğan
  • 2 tane domates
  • 2-3 yeşi biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • Bir kaç tal maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Bir türk fincanı kadar sıvı yağ
  • tuz,karabiber

Yapılışı;
   Bir su bardağı ılık su ve 1 tatlı kaşığı  şekerle yaş mayayı eritelim.10 dakika kadar bekletelim.Yoğurma kabının içine,500 gr unu koyalım ve ortasını havuz şeklinde açalım.erittiğimiz mayayı,ılık sütü,sıvı yağ ve tuzunu'da ekleyip,yumuşak bir hamur olana kadar yoğuralım.Unu bu aşamada,hamura yedirdikçe ekleyelim.Kabın üstünü sofra beziyle sarıp bir saat,mayalanması için ılık bir ortamda bekletelim.

    Hamur mayalanırken içini hazırlayalım;Soğan,maydanoz,sarımsak,domates ve biberleri mutfak roborunda kıyalım.Çok minik bir şekilde doğraya'da bilirsiniz.içine tuz,yağ,salça ve karabiberi ekleyelip karıştıralım

    Mayalanan ve iki katına çıkmış hamuru tezgaha alalım.Mandalina kadar büyük bir parça alalım,elimizde yuvarlayalım.hamurumuzu açacağımız tezgahın ustunu hafif unlayalım.uzunlamasına hamuru merdaneyle açalım.hamuru yağlanmış fırın tepsisine yayalım.İçine hazırladığımız içten,bir avuç kadar alıp,pidemizin üstüne yayalım.pidenin ucundan başlayıp,sonuna kadar,kenarlarını içe doğru kıvaralım.Pidemizin kenarlarına, yumurtanın sarısını surelim.180 derecelik önceden ısıttığımız fırında,kızarana kadar pişirelim.Fırından çıkarttığımız pidelerin üzerine,bir,kaç avuç suyu serpelim ve üstünü sofra beziyle örtüp,5-10 dakika bekletelim.Suyu hamurun yumuşak olmasını sağlıyor.:)
                Afiyetler Olsun...:)