16 Mart 2015 Pazartesi

Mor Patates Çanağı



Malzemeler;
  • 5 tane patates
  • 1 kase pancar turşusu
  • Tuz
  • 2 kaşık tereyağı

İç malzemesi;
  • 1 kase yoğurt
  • Yarım demet roka
  • 3-4 dal yeşil soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 1 kase kornişon turşu


Hazırlanışı;

          Patatesleri önce yıkayalım,geniş bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar haşlayalım. Haşlanan patatesleri soyalım. Geniş bir kabın içine alıp, püre yapalım. İçine yağ ve tuzunu koyup karıştıralım. Patates püresinden, elimizle ufak çanaklar yapalım. Servis tabağına dizelim.

          İç harcı için yoğurdu geniş bir kasede çırpalım. Roka, taze soğan, dereotu ve kornişon turşuyu doğrayıp, yoğurda ekleyelim. Tuzunu koyalım. İsterseniz yoğurdu sarımsaklıda yapabilirsiniz.

          Patatesli çanakların içine yoğurtlu karışımdan 1 yemek kaşığı kadar koyalım. Üzerine kırmızı biber veya kırmızı biberle süsleyip servis edelim.:)

Afiyetler Olsun....:)