16 Mart 2015 Pazartesi

Mozaik Pasta


Malzemeler;


  • 2 paket çifte kavrulmuş petibör bisküvi ( daha güzel oluyor)
  • 1,5 su bardağı süt
  • 50 gr margarin veya tereyağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • Yarım çay bardağı ceviz veya fındık içi
  • Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker



Üzeri için;

  • 1 paket bitter çikolata
  • 3-4 yemek kaşığı süt


Yapılışı;

  Geniş birkabın içinde petibör bisküvileri kıralım.Tek tek kırılırsa daha iyi,çok ufalamamaya dikkat edin.

 Küçük bir sos tenceresinin içine süt,şeker,kakao ve margarini koyalım ve margarin eriyene kadar kısık ateşte karıştıralım.margarin eridiğinde kenara alabiliriz.

 Sosumuzu petibör bisküvilerin üzerine dökelim.Kuru meyvelerı de ekleyip elimizle karıştıralım.Bisküvileri ezmeden nazikçe.

  Bisküvi karışımını streç folyaya dökelim.üstünü'de sarıp elimizle, piramit şekli yada rulo şekli  verelim.Pastamız hazır.:) Dolapta 2 saat kadar beklemesi lazım...

   Pastamız dolapta beklerken,üstü için çikolata sosumuzu hazırlayalım.:)

  Cam bir kaseye bitter çikolatayı kıralım.sütü'de ekleyip benmali usülü eritelim.Pastamız 2 saat dolapta dinlendikten sonra üzerine sürüp,servis edelim.:)

            Afiyetler Olsun....