4 Temmuz 2015 Cumartesi

Etli Enginar



          Enginarın faydaları saymakla bitmez. Kanı temizliyor, damar sertleşmesini engelliyor, mide ve bağırsağı dezenfekte ediyor, posa yönünden çok zengin olan enginar karaciğeri temizliyor vs.. Faydaları böyle devam ediyor. :) Enginarın bol olduğu zamanı değerlendirip, bol bol tüketmenizi tavsiye ederim.


Malzemeler;
  • 300-400 Gr Kuşbaşı  Doğranmış Et
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 1 Yemek Kaşığı  Salça
  • Yarım Çay bardağı Sıvıyağ
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 2 Su Bardağı Sıcak Su
  • 1 Kavanoz Garnitür ( Havuç,patates,bezelye )
  • 4-5 Adet Enginar

Süslemek İçin;
  • Dereotu

Hazırlanışı;

          Kuşbaşı doğranmış etleri tencereye alalım. Etler suyunu salıp çektikten sonra, yağı ve minik minik doğradığımız soğanları ekleyelim. Soğanlar pişene kadar kavuralım. Salçayı da ekleyip kavurmaya devam edelim. 1 Su bardağı sıcak suyu ekleyip, etler yumuşayana kadar, kısık ateşte pişirme işlemine devam edelim. Garnitürü ve tuzunuda ekleyip tencerenin altını kapatalım.

          Temizlenmiş enginarları tencereye dizelim. Üzerlerine  hazırladığımız etli karışımı pay edelim. 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip,kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirelim. Dereotuyla süsleyip servis edelim.

Öneriler;

         Salçalı severseniz tencereye koyduğumuz 1 bardak sıcak suyun içine biraz salça koyup renklendirip tatlandıra bilirsiniz.

Afiyetler Olsun...:)