5 Temmuz 2015 Pazar

Patates Köftesi


          Bu tarifi Oktay ustanın yemek kitabın da,gördüğümden beri sık sık yaparım.Her türlü et yemeklerinin yanına çok yakışıyor.Püre gibi içi ve dışı çok yumuşak.:)

Malzemeler;
  • 5-6 Tane İri Boy Patates
  • 1 Tane Orta Boy Kuru Soğan
  • 200 Gr Kıyma
  • 1 Su Bardağı Un
  • 3 Tane Yumurta
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kızartmak İçin Sıvı Yağ


Hazırlanışı:

          Soğanı yemeklik doğrayıp,tavaya alalım. 3  yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip, kısık ateşte  kavuralım. Kıymayı'da ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.Tuz ve karabiberi ekleyip soğumaya bırakalım.

          Patatesleri büyük bir tencerede haşlayalım.

          Haşlanan patateslerin kabukları soyup ,geniş bir kabın içine koyalım. Patates ezme aparatıyla, Püre haline getirelim. Pürüzsüz olana kadar ezelim.Tuz ve çok az karabiberle tadlandıralım.Elimizle biraz yoğuralım.

 Unu bir tabağa alalım.

Yumurtaları geniş bir kasenin içinde çırpalım.

          Patateslerden cevizden biraz büyük parçalar koparıp,Avuç içinde şekillendirip, yemek kaşığıyla kıymasını koyalım ve poğaça yapar gibi kapatalım. Elimizle şekil verelim. ( Resimlerde ayrıntılı bakabilirsiniz.) Patatesler bitene kadar aynı işlemi tekrar edelim.

Sıvı yağı kızartma tavasına koyup,ısıyalım.

          Patates köftelerimizi önce una,sonra yumurtaya bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.Kızaran köfteliri kağıt havlu üzerine alalım.Sıcak sıcak servis edelim.

                                          Afiyetler Olsun....:)