Malzemeler;
- 300 gr. kültür mantarı
- 2 Yemek kaşığı tereyeğı
- 2 Yemek kaşığı un
- 1 Paket krema
- 3,5-4 Su bardağı su
- 1 Diş sarımsak (İsteğe bağlı)
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Hazırlanışı;
Yıkanmış ve temizlenmiş mantarları, ince zar şeklinde doğrayalım. Tencereye tereyağını alıp eritelim ve mantarları ilave edip kavuralım. Sarımsak isterseniz ezip bu aşamada ekleyebilirsiniz. Suyunu salıp, pişen mantarların içine 2 yemek kaşığı unu koyup, kavurmaya devam edelim. Suyunu ekleyip, kaynamaya başlayana kadar sürekli karıştıralım. Ocağın altını kısıp 10-15 dakika daha kaynatalım.
Ateşten almaya yakın krema,tuz ve karabiberini ekleyip, bir taşım daha kaynatalım. Ocaktan alıp dereotunu serpip, sıcak sıcak servis edelim.
Afiyetler olsun.:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder