4 Temmuz 2015 Cumartesi

Kremalı Mantar Çorbası






Malzemeler;
  • 300 gr. kültür mantarı
  • 2 Yemek kaşığı tereyeğı
  • 2 Yemek kaşığı un
  • 1 Paket krema
  • 3,5-4 Su bardağı su
  • 1 Diş sarımsak (İsteğe bağlı)
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Hazırlanışı;

          Yıkanmış ve temizlenmiş mantarları, ince zar şeklinde doğrayalım. Tencereye tereyağını alıp eritelim ve mantarları ilave edip kavuralım. Sarımsak isterseniz ezip bu aşamada ekleyebilirsiniz. Suyunu salıp, pişen mantarların içine 2 yemek kaşığı unu koyup, kavurmaya devam edelim. Suyunu ekleyip, kaynamaya başlayana kadar sürekli karıştıralım. Ocağın altını kısıp 10-15 dakika daha kaynatalım.

          Ateşten almaya yakın krema,tuz ve karabiberini ekleyip, bir taşım daha kaynatalım. Ocaktan alıp dereotunu serpip, sıcak sıcak servis edelim.

Afiyetler olsun.:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder