21 Temmuz 2015 Salı

Somon Tava




          Somon balığı hem çok lezzetli, hem de Omega 3 kaynağı.Sağlığımız için bol bol tüketelim.


Malzemeler;

  • Somon Filoto ( Kişi sayısına göre)
  • 2 Diş Sarımsak 
  • Yarım Limon Suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarın Çay Bardağı Zeytinyağı

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ  ( 1 yemek kaşığı kadar)

Yapım Aşaması;

           Somon filotoları yıkayıp,havlu kağıt yardımıyla fazla suyunu alalım.Geniş bir kabın içine biraz zeytin yağ,limon suyu,karabiber,tuz ve rendelenmiş sarımsakları ekleyip,sosumuzu hazırlayalım.Somon filotoları bu sosa yatıralım.Fırça yardımıyla somonların iki tarafına sürdürelim ve 1-2 saat dolapta sos içinde bekletelim.

          Önceden ısıtılmış ve çok az sıvı yağ dökülmüş tavaya somonların derili kısmı alta gelecek şekilde,hiç ellemeden 5 dakika kızartalım.Daha sonra ters çevirin ve 3 dakika kadar ön yüzünü pişirin.

Mükemmel somon filoto hazır ve bu kadar kolay.:) İstediğiniz garnitür veya salatayla servise hazır.

                                                                     Afiyetler Olsun.....:)