21 Temmuz 2015 Salı

Şeftalili İrmik Tatlısı


Malzemeler;

  • 1 Litre Süt
  • 7 Yemek Kaşığı Şeker
  • 10 Yemek Kaşığı İrmik
  • 1 Limon Kabuğu Rendesi
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Burçak Bisküvi ( Kakaolu bisküvide olur)
  • 1 Yemek Kaşığı Margarin
  • 4 Tane Şeftali


Üzeri İçin;

  • Çekilmiş ceviz


Yapım Aşaması;

           1 paket Bisküviyi mutfak robotunda çekelim.1 yemek kaşığı margarini eritelim.Bisküvilere ekleyip elimizle harmanlıyalım.Bu karışımı 18 cm'lik çember kalıbın tabanına koyup, iyice bastıralım.Buz dolabında yarım saat bekletelim.

          Tencereye 1 litre süt,şeker,limon kabuğu ve  irmiği alıp,sürekli karıştırarak pişirelim.Ocaktan alıp vanilyayı ekleyelim.Biraz ılınması için kenarda bekletelim.

           Kalıbı dolaptan alalım ve içine  irmikli karışımın yarısını dökelim.üzerine dilimlenmiş şeftalileri,yerleştirelim ve kalan irmikli karışımıda dökelim.İyice donması için dolaba kaldıralım.3-4 saat bekletelim.

          Kalıbın çemberini alıp servis tabağına koyalım.Üzerine çekilmiş ceviz serpip servis edelim.

                                                                                               Afiyetler Olsun...:)