Yaz mevsimi için çok hafif , serinletici dondurma tadında bir lezzet.
Malzemeler;
Kreması için;
- 2 Su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 Yumurta sarısı
- 1 Çay bardağı şeker
- 1 Tane vanilya
Hazırlanışı;
Krema malzemelerini bir tencereye alıp hepsini tel çırpıcıyla karıştırıyoruz. Ocağa koyup, koyulaşana kadar pişiriyoruz. Krema koyulaşınca, ocağın altını kısıp, 5 dakika daha karıştırıp, soğumaya bırakıyoruz.
Krem şantiyi 1 su bardağı sütle hazırlıyoruz. İçine kabuklarını soyup, minik minik doğradığımız şeftatileri ve irice kırdığımız bisküvileri ekliyoruz. Pişirip soğuttuğumuz kremayı da ekleyip hepsini karıştırıyoruz.
Öneriler;
Arzu ettiğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Ben yarısını, şeftali dilimlerinin üzerine koyup servis ettim. Yarısını da streç film serdiğim kek kalıbına koyup, buzdolabına kaldırdım. Servis etmeden, yarım saat önce çıkartıp dilimledim. :)
Afiyerler olsun. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder