2 Temmuz 2015 Perşembe

Taş-Yassı Kadayıf Tatlısı



     İyi ki bu güzel tatlıyı yapmışım.Bana tatlı bir arkadaş kazandırdı.:)severek takip ettiğim RUMMA bloğunun sahibi Aslı hanımı tanıştırmaya vesile oldu.Tarifini paylaşmak için izin istediğimde, yazdığım mesaja hemen cevap vermesi ve benimle ilgilenmesi çok hoşuma gitti.Aslıcım güzel yürekli arkadaşım sana nasıl teşekkür etsem azdır.Tarifin ayrıntısına buradan bakabilirsiniz  http://www.rumma.org/yemekler/tatlilar/ev-yapimi-serbetli-tas-yassi-kadayif-atayef-tarifi.html/ 

Hamuru için malzemeler;

  •  2 su bardağı ılık süt
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım tatlı kaşığı instant  maya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

İçi için gerekli malzemeler;

  •  İsteğe göre fındık veya ceviz içi
  • 1 çay kaşığı kadar tarçın

Şerbeti için;

  • 5 Türk kahve fincanı şeker
  • 3 Türk kahve fincanı su
  • 2-3 damla limon suyu

Kızartmak için ;
Sıvı yağ

Yapılışı;

         Hamur malzemelerinin tümünü bir kaba koyup,çırpma teliyle karıştıralım.üstünü kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
        Şerbetini kaynatıp soğumaya bırakalım.

Hamurdan 2 yemek kaşığı kadar alıp,tavaya dökülür.Kendisi yayıldığı için ve kalın bir hamur olacağından bişey yapmaya gerek yok.Tek taraflı olacak şekilde orta ateşte pişirilir.Üzerinde gözenekler oluşmaya başladığında pişip,sönecek ve kuruyacak. Hamur bitene kadar aynı işlem uygulanır.

       Pişen hamurların içine iç harcı konur ve kenarları sıkıca kapatıp birbirine yapıştırılır.Kenarların açılmamasına dikkat edin.

       İç malzemeleri konan hamurlar yağda arkalı önlü kızartılır.Kızaran hamurlar soğuk şerbete atılır,biraz bekletip servis tabağına alır.

     Üzerine tarçın,ceviz,hindistan cevizi döküp istediğiniz gibi süsleye bilirsiniz.

    Not; Bence kızartılan tatlılar sıcak servis edilince daha lezzetli oluyor.:)

      Afiyetler Olsun...:)