23 Şubat 2015 Pazartesi

Elmalı Kurabiye





 Canım arkadaşım Melek, benden özellikle elmalı kurabiye isteyince,bende hemen yaptım.Büyük küçük hepimiz çok seviyoruz elmalı kurabiyeyi.Müthiş tarçın kokusu,ağızda dağılan bu lezzete hiç kimse hayır diyemez.:)

Hamur için gerekli malzemeler;

150 gr tereyağı ( oda sıcaklığında bekletilmiş )
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 tane yumurta
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar bardağı un

İçi için gerekli malzemeler;

4-5 tane iri boy elma
5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Bir çay bardağı çekilmiş ceviz

Üstü için;

Pudra şekeri


Yapılışı;

  Öncelikle iç harcımızı hazırlayıp,soğumaya bırakalım.Elmaların kabuklarını soyalım ve rendeleyelim.Tencereye rendelediğimiz elmaları ve şekeri alıp,elmalar  biraz suyunu çekene kadar pişirelim.Tencereyi ocaktan alıp,tarçını ve cevizide ekleyelim soğumaya bırakalım.


  Yoğurma kabımızın içine teryağı,pudra şekeri,sıvı yağ,yumurta,yoğurdu ve kabartma tozunu koyalım ve yavaş yavaş un ilavesiyle,ele yapışmayan,kulak memesi kıvamında,homojen bir hamur olana kadar yoğuralım.

  Kurabiyeleri istediğinz gibi şekillendire bilirsiniz.Ben hamurdan biraz alıp un serperek açtım.geniş bir bardakla kesip,yuvarlaklar oluturdum.Yuvarlahkların ortasını mantı kesme bıçağıyla kesikler açtım,ortasından kesmeye dikkat edin,kenarları kesilmesin.Hamur dağılır,şekil veremezsiniz.

   Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizelim.Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında,pişirelim.

  Bu hamurdan 29 tane kurabiyem oldu.

Pişen ve soğuyan kurabiyelerin üzerlerine pura şekeri serpip servis edelim.


              Afiyetler Olsun.:)