10 Şubat 2015 Salı

Muhallebili Krep



  Gelin bohçası adıyla bilinen bu muhteşem tatlıyı,denemeden olmazdı.Ev ahalisi benden tatlı bişeyler  isteyince,en pratiginden en lezzetlisin'den bu muhteşem tatlılar çıktı.Ben adını Muhallebili krep olarak değiştirdim.:).Biz bu muhallebili krepleri çok beğendik.Umarım sizde beğenirsiniz.:)

Malzemeler;

Krep hamurumuz için;

2 yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
2 çay kaşığı kabartma tozu

Muhallebisi için;

3 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta  ( buğday veya mısır nişastası farketmez)
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı

Üstü için ;

Hindistan cevizi ve çikolata sosu

Yapılışı;

   Önce muhallebiyi yapalım ki, krebi yapana kadar soğusun.Muhallebi için süt,şeker,un ve nişastayı tencereye alıp,kısık ateşte pişirelim.koyulaşıp pişince,ateşten alıp soğumaya bırakalım.biraz ılınınca margarin,vanilya ve toz şanyi ekleyip, mikserle 5 dakika çırpalım.Kremamız hazır.

  Krep hamurumuz için yumurta ve şekeri çırpalım.Sırasıyla süt,yağ,kakao,kabartma tozu ve unu da ekleyelim.Koyu kıvamda bir hamurumuz olsun.Çok az yağladığımız, teflon tavaya bir yemek kaşığı koyup yayalım.Üstü göz göz olunca tavadan alıp, kapaklı bir kabın icine alalım.kreplerimiz açıkta kalırsa kurur,şekil verirken kırılır.bu hamurdan 30 tane krep oldu. küçük yaptığım için,siz isterseniz biraz daha büyük yapabilirsiniz.

   Muhallebimiz ve krepler hazır.artık birbirleriyle buluştura biliriz.:) Bir tane krebi alıp,içine bir tatlı kaşığı muhallebi koyalım ve resimlerde ki gibi veya istediginiz bir şekilde kapatalım.Hindistan cevizine batıralım.Servis tabağına alalım ve çikolata sosuyla servis edelim.
 
   Resimler size kolaylık sağlayacaktır.:) Afiyetler Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder