8 Şubat 2015 Pazar

Haşhaşlı Çörek


 

    Bu haşhaşlı mini çörekleri,hafta sonu kahvaltıda,afiyetle yedik.:) Uzun zamandır yapamadığım çöreklerle,hasret giderdik.Ezilmiş haşhaşı bulamadığım için yapamıyordum.Bu haşhaş bildiğiniz mavi  haşhaş tohumu değil.öyle her yerde bulunmuyor,bazı büyük aktarlarda bulunuyordu.ilk defa yeni ürün olarak bir market getirmiş.çok sevindim en azından canımız istediğinde,yapıp yiyeceğiz.:) Kalori bakımın'dan ,biraz dikkatli yemekte fayda var.Fırından çıkar çıkmaz sıcağıyla yerseniz,bir tane,bir tane derken bakmışsınız tepsi bitmiş.:)Ama her şeye rağmen bu lezzeti denemeye değer.

Malzemeler;

1 paket yaş maya
1,5 su bardağı ılık süt
1 yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un


İç malzemesi;

300 gr haşhaş ezmesi
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker

Yapılışı;

  Yoğurma kabımızın içine;Önce ılık süt,maya ve şekeri koyup,mayanın erimesini sağlayalım.Mayamız eridikten sonra,diğer malzemeleri'de ekleyip,ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.Hamuru 15 dakika,üstünü örtüp dinlendirelim.

   Hamuru 3 bezeye  ayıralım.Bir bezeyi alıp, yufka kalınlığın da olacak şekilde,unladığımız tezgahta açalım.Açtığımız yufkanın içine bir kase'de karıştırdığımız haşhaş,sıvı yağ ve şekerli karışımdan,her yerine gelecek şekilde,elimizle sürelim.yufkanın ucundan başlayıp,rulo şeklinde saralım.3 parmak kalınlığında dilimlere kesip,yağlanmış fırın tepsisine dizelim.Diğer 2 bezeye de aynı işlemi uygulayalım.Yarım saat tepsi'de mayalandıralım.180 derece'de üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Not; İsterseniz iç harcın içine,1 su bardağı cevizde ekleye bilirsiniz.Lezzetine lezzet katacaktır.
                                                           

  Afiyetler Olsun.:)

 

2 yorum:

  1. Haşhaşlı çöreğe bayılırım sizin yaptığınız da nefis görünüyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Arzucum çok teşekkür ederim güzel yorumların için.Bende çok severim haşhaşlı çörekleri.:)

    YanıtlaSil