17 Şubat 2015 Salı

Havuçlu Tarator


    Yemek kursunda yaptığımız,bu lezzetli salatayı biz çok beğendik.Yapımı çok basit,tadı çok güzeldi.Etli yemeklerin yanında yada çay saatlerinde servis edebilirsiniz.:)

Malzemeler;

3 büyük havuç
2 tane kabak
Yarım demet dereotu
Bir çay bardağı iri doğranmış ceviz
Bir kase yoğurt
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

Yapılışı;

Havuçları ve kabakları yıkayıp,üzerlerini kazıyıp,ayrı ayrı rendeleyip,az yağla soteleyelim.Soğuması için beklelim.Yoğurdun içine sarımsağı rendeleyelim ve tuzunu ekleyip,soteleğimiz havuç ve kabagın icine ekleyip karıştıralım.Doğranmış dereotu ve cevizide ekleyip servis tabağına alıp, cevizle süsleyip servis edelim.

     Afiyet Olsun....:)