11 Şubat 2015 Çarşamba

Fındık ve Tarçınlı Kurabiye

   Evde yapılmış,misler gibi kurabiye gibisi yok.Bizim evde olmazsa olmaz kurabiye ve kektir.Oğlum sütün yanında ister,eşimde çayın yanına.Kurabiyenin her çeşidini çok severiz.Bu fındıklı ve tarçınlı kurabiyeler,çok lezzetli.Cam kavanozda, yada saklama kabında saklarsanız,tazeligini uzun süre korur.her daim hazırda kurabiyeleriniz olur.:)

Malzeler;

1 paket margarin yada tereyağı ( oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 su bardağı fındık ( rondodan geçirilmiş)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı pudra şekeri
Aldıgı kadar un yaklaşık 3,5 su bardağı kadar

Üstü için;

Toz şeker ve tarçın

Yapılışı;

   Un hariç tüm malzemeyi,bir kabın icine alalım ve sonra yavaş yavaş unu ekleyip,
Kulak memesi kıvamını alana kadar yoğuralım.
Hamurdan küçük parçalar alıp,toplar yapalım.istediginiz bir şekilde verebilirsiniz.
Yağlanmış fırın tepsisine dizelim.180 derecede yaklaşık 30 dakika,üstü pembeleşinceye
Kadar pişirelim.Fırından çıkar çıkmaz,sıcağıyla toz şeker ve tarçına bulayalım.
Kurabiyeler servise hazır.    Afiyetler olsun:))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder