10 Şubat 2015 Salı

Gül Tatlısı







  Önce gözleri,sonra mideyi sevindiren,bu güzel tatlının hamuru çok lezzetli.Denenmesi gereken şerbetli  tatlılar arasında bence.:)Gıda boyasını istemiyorsanız,koymaya bilirsiniz.Ben özellikle bu tatlı için aldım.:) Yapım aşamasıyla, buyrunuz tarife.:)



Malzemeler;

1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı yoğurt
1 tane yumurta
125 gr.eritilmiş tereyağ
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-4 su bardağı kadar un
Bir miktar kırmızı gıda boyası

Şerbet için;

3 su bardağı su
3 su  bardağı şeker
2-3 damla limon suyu



Yapılışı;

   Şerbet için su ve şekeri ocağ alıp karıştırarak kaynatın.Şerbet koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.

   Yoğurma kabımızın içine ,  un hariç  tüm malzemeyi ve eritip soğuttuğumuz tereyağını koyalım.Bir su bardağı irmigi de ilave edelim.Unu azar azar ekleyip yoguralım.Hamurumuz kulak memesi kıvamındaysa ve kaptan ayrılıyorsa olmuş demektir.
Hamurun üstünü streç filimle kapatıp, buz dolabında 10-15 dakika bekletelim.
Dinlenmiş hamuru 3 bezeye ayıralım.
Bezeleri merdane ile 1 cm kalınlığında açıp çay bardağı ile daireler keselim.
4 daireyi fotoğraftaki gibi üst üste dizip,rulo şeklinde sarıp ve bıcakla ortasından keselim.2 tane gül elde etmis olduk.yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizelim..180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
Fırından aldığımız tatlıların üzerine soğumuş şerbeti yavaş yavaş dökelim..ara ara çevirerek yada bir kaşıkla şerbetten alıp tatlıların üzerine gezdirin ki şerbeti tamamen çeksin.yoksa üstü kuru kalır.ılık yada soğuk servis edebilirsiniz.arzuya göre ortasına  fındık ta koyablirsiniz.
  Afiyetler Olsun.:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder