18 Aralık 2014 Perşembe
Alman Pastası
Malzemeler
Hamuru için;
1 çay bardağı süt
1 tane yumurta
1 Türk kahve fincanı şeker
1/2 su bardağı ılık su
1/2 paket yaş maya
3 su bardağı un
50 gr tereyağı
Krema malzemeleri;
4 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 kaşık tereyağı
1 paket vanilya
Pastanın içine koymak için muz
Üzeri için;
Pudra şekeri
Yapılışı;
Yoğurma kabımızın içine unu eleyelim.Ortasına suda erittiğimiz mayayı dökelim.Yumuşatılmış tereyağı ve diğer malzemeleride ekleyelim.Ele yapışmayacak yumuşaklıkta,gerekirse su ilave eklenip,iyice yoğuralım.Üstünü kapatıp 1 saat ılık ortamda mayalandırmaya bırakalım.
Hamur mayalanırken iç kremayı hazırlayalım;Tereyağı hariç,tüm malzemeyi,tencereye alıp çıpma teliyle çırpın.Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra tereyağı ilave edip 2-3 dk. daha pişirip ocağın altını kapatın. Krema ılıyana kadar ara ara sürekli karıştırın.
Mayalanan hamurdan, orta boy elma büyüklüğünde bezeler alarak yağlanmış tepsiye aralıklı dizin.170 derecede önceden ısıttığımız fırında pişirin.
Pişen hamurları,ortasından bıçakla kesin,sandviç ekmeği gibi olacak.İçine hazırladığımız kremayı,sıkma torbasıyla veya bir kaşık yardımıyla yayın.Dilimlenmiş muzları'da içlerine koyun.Tel bir süzgeç yardımıyla,pudra şekerini pastaların üzerine serpin.Biraz buz dolabında bekletip servis yapabilirsiniz.
Not:Alman Pastası mayalı hamur olduğundan aynı gün yapılıp servis edildiğinde daha lezzetli olacaktır.
Afiyet Olsun.:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder