10 Aralık 2014 Çarşamba

Kivili Kaplumbağa Şekilli Pasta







             İşte Mehmet abimin o müthiş kaplumbağa pastası. Sunumuyla jüriden tam not alan pastanın tarifini paylaştığı için kendisine buradan saygı ve selamlarımı yolluyor, kendisine çok teşekkür ediyorum.



Pandispanya için;
  • 8 tane yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı buğday nişastası
  • 1 limon
  • 1 paket vanilya   

Kreması için;
  • 2 su bardağı krema
  • 1 su bardağı toz şam fıstık
  • 1 çay bardağı ve 1 tatlı kaşığı pudra şekeri

Çikolatalı ganaj için;
  • 1,5 su bardağı krema
  • 1 su bardağı şam fıstığı
  • 2 su bardağı sütlü çikolata
  • 1 tane limon rendesi

Süslemek için;
  • 15 tane kivi

 Pandispanya hamurunun yapılışı;

        Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırıp iki ayrı kaba kıralım. Aklarını bir tutam tuz ile iki katına çıkana kadar çırpalım. Yumurtaların sarılarını da şekerle krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Un, nişasta ve vanilyayı eleyerek içine koyalım. Yumurtanın beyazını da ekleyerek yavaşça karıştıralım ki yumurtanın beyazını söndürmeyelim. Yağlı kağıda döküp 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verelim.


Kremanın yapılışı;

     2 su bardağı kremayı, mikserle koyu kıvam alana kadar çırpalım. Pudra şekeri, vanilya ve toz şam fıstığını ekleyip karıştıralım. Kremamız hazır.


Çikolatalı ganaj için;

       Kremayı kaynatmadan ısıtalım. Çikolata ekleyip eriyene kadar karıştıralım. Limon rendesi ve şam fıstığını da koyup soğutalım.


Pastanın montajı;

    Pişen pandispanya yuvarlak, derin bir kaseye göre şekilli kesilir. Yan duvarlar pandispanya ile döşenip, iç kısıma krema sürülür. Kasenin dibine önce ganaj konur ve pandispanya, krema, ganaj sıralamasıyla katlar yapılır. Dolapta bekleyip sertleştikten sonra dolaptan alıp servis tabağına ters çevirelim ve dışını kremayla kaplayalım.

      Kivileri soyup yuvarlak ve ince dilimler halinde keselim. Tüm dış yüzeyi, aşağıdan yukarıya gelecek şekilde kiviyle kaplayalım. Kividen bir kafa, 4 bacak ve bir kuyruk yapalım. Kaplumbağa pastamız sunuma hazır.:)
                                                         

        Afiyet Olsun....:)