8 Aralık 2014 Pazartesi

Vişneli Mermer Pasta Tarifi

 
   Mermer pasta'da benden istenen,tarifler arasındayı.Hemen  tarifini bulup yayınlıyorum.Arda şefimin bu mükemmel pastasını,yapmanızı tavsiye ederim.Ben yarışmada bu tarifi yaparken,açıkcası zorlaımıştım.:D Her zaman ki gibi acele ettiğim için,tarifin arkasında ki resmi görmemiştim,ee kimseye de bakmayınca,şeklinin kare olacağını tahmin edip,kare olarak yapmıştım.:) Ama Emel hanım 'Görüntüye aldanmamak lazım'demişti.jüriden tam not almıştım.:)

 Keki için;
-2 yemek kaşığı tereyağı – Kalıpları yağlamak için
-200 gr bitter çikolata – küçük doğranmış...
-3 adet yumurta
-2 adet yumurta sarısı
-1 yemek kaşığı mısır nişastası
-3 adet yumurta beyazı

Şurup
-300 gr esmer şeker
-300 mi balzamik sirke

İç
-400 gr donuk vişne

Çikolata mousse için;
-250 gr bitter çikolata – küçük doğranmış
-6 adet yumurta beyazı
-Bir tutam tuz

Üzeri için;
-250 gr bitter çikolata – küçük doğranmış
-250 gr beyaz çikolata – küçük doğranmış
-75 ml süt
-75 ml krema
-50 gr şeker

Hazırlanışı;

Keki için;
-Bir tencereye 2 parmak su koyun ve ateşin üzerine alın. Bitter çikolatayı bir kaseye alın ve tencerenin üzerine oturtarak benmari usulü bitter çikolatayı eritin, eriyince kenara alın.
-Ayrı bir kasede yumurta ve yumurta sarılarını çırpın ve çikolatanın içerisine yavaşça yedirerek karıştırın. Mısır nişastasını da ekleyin.
-Yumurta beyazını ayrı bir kapta köpük gibi oluncaya kadar çırpın.
-Çırptığınız yumurta beyazını karışıma yavaşça yedirin ve yağlanmış 2 ayrı kek kalıbına karışımı döküp, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Keki fırından çıkarttıktan sonra 5 dakika daha kalıpta tutup çıkartın.
-Bu sırada esmer şeker ve balzamik sirkeyi bir tencerede karıştırın ve kaynatın.
-Ardından kısık ateşe alın ve yoğun, karamele yakın bir şurup oluncaya kadar pişirin. Kenara alın ve soğutun, akışkan kıvamda kalmasına özen gösterin.

Çikolata mousse için;
-Bir tencereye biraz su koyun ve ateşin üzerine alın. Bitter çikolatayı bir kaseye alın ve tencerenin üzerine oturtarak benmari usulü bitter çikolatayı eritin, eriyince kenara alın.
-Yumurta beyazını bir tutam tuz ile beraber ayrı bir kapta köpük gibi oluncaya kadar çırpın, çırptığınız yumurta beyazını çikolataya yavaşça yedirin ve kenara alın.

Üzeri için;
-Bir tencerede süt, krema, ve şekeri kaynatın. Beyaz ve bitter çikolatayı ayrı kaselere alın ve kaynattığınız sütlü karışımı bu kaselere ikiye bölün.
-Kaselerde çikolataları eritin ve soğutun.

Birleştirmek için;
-Kekleri yataylamasına 2’ye bölün
-Keklerden birisini bir kalıbın içerisine oturtun. Şeker ve balzamikli şurup ile keki hafifçe ıslatın ya da fırçayla sürerek nemlendirin. Üzerine vişneleri serpin ve mousse’tan biraz ekleyerek yayın. Her kat için bu işlemi tekrarlayın. Son keki en üste koyup biraz soğutun.
-Tamamen kekiniz soğuduğunda üzerine hazırladığınız siyah ve beyaz glazeleri zebra şekli akacak şekilde dökün ve dışı mermersi bir görüntü alacak şekilde servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder