8 Aralık 2014 Pazartesi

Muhteşem Bir Tat Fıççın

     









     Ver Fırına'da yapılan,Fıççını hemen denemem lazımdı.İyi ki de denemişim.Enfes,muhteşem bir lezzet oldu.Bu lezzetten mahrum kalmayın derim.Hemen sizde yapın.:)


Arda Şefimim Tarifiyle Fıççın;



Hamuru için;

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • Yarım paket yaş maya
  • 3 su bardağı kadar un
  • Tuz

İç Harç için;

  • Yarım kilo az yağlı kıyma
  • 3 adet kuru soğan
  • 3-4 tane sivri biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 3 tane domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı fesleğen( isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı pul biber

Üstü için;

  • 1 tane yumurta sarısı

    Hamuru için;Tüm malzemeleri, yoğurun ve mayalanması için hava almayacak şekilde,yoğurduğumuz kabı strech ile kapatıp,kenarda bekletelim.

    İç harcı için; Soğan,sarımsak,biber ve domatesleri çok küçük minik minik doğrayın ve çiğ kıyma ile harmanlayın.Biber salçası,tuzu ve baharatlarınıda ekleyip iyice karıştırın.

   Yuvarlak fırın tepsisini yağlayalım.Hamurun yarısından fazlasını,merdane ile açıp tepsinin kenarlarından biraz taşacak şekilde fırın kabına yerleştirelim.Hazırladığımız iç harcı hamurun üzerine  yayalım.kalan hamurumu'da merdaneyle açalım. tam ortasını,yuvarlak bir kalıpla keselim.tepsinin üstüne güzelce kaplayalım.Kenarları taşan hamuru üstteki hamurla şekil varerek birleştirelim.Hamurun üstüne yurtanın sarısın sürelim.170 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirelim.

   Biber salçam acı olduğu için,ben pul biber koymadım.tarifte fesleğen yoktu ama ben çok yakıştırdığım için koydum,siz isterseniz koymaya bilirsiniz. 

                                                          Arda Şefime Bu Güzel Tarifi İçin Çok Teşekkür Ederim....:)