8 Aralık 2014 Pazartesi

Elmas Kurabiye


  Akşam yemeğin'den sonra çayın yanına,tatlı bişeyler isteyince oğlum ve eşim hemen bu kurabiyeleri yaptım.Çay demlenirken  pişti bile.Ağızda dağılan,kıyır kıyır bir kurabiye isterseniz buyrun tarife.:)

  •   250 gr tereyağ (oda sıcaklığında bekletilmiş)
  •   1 yumurta
  •   1 çay bardağı pudra şekeri
  •   1 paket vanilya
  •   1 paket kabartma tozu
  •   3 yemek kaşığı kakao
  •   3,5 su bardağı un

Üzerine; 1 kase toz şeker

   Kurabiyenin yapılışı; Bütün malzemeleri,karıştıralım ve güzelce yoğuralım.yumuşak bir hamurumuz olsun.bu aşamada son bardaktaki unumuzu kontrollü koyalım.
   Hamurdan ceviz büyüklüğünde,yuvarlaklar yapalım.toz şekere bulayalım ve tam ortasını parmağımızla bastıralım.yağlanmış fırın tepsisine dizelim 170 derecede 15-20 dakika pişirelim.
   Kurabiyeler piştikten sonra ortalarına istediğiniz,bir çikolata,nütella,marmelet süre bilirsiniz.Ben kurabiyelin ortasına,franbuzlı çikolataı, benmari usülü eritip  sürdüm.

                                                                  Afiyetler Olsun.:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder