Sizde benim gibi, klasik irmik helvasından sıkıldıysanız, bu tarif tam size göre. Akşam çayın yanına yapılacak kadar pratik bir tatlı. Görüntüsüyle de şahane.:)
Malzemeler;
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı mandalina suyu (kaynatmadan ısıtalım)
- Çay kaşığı ucuyla tarçın
- 4-5 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı;
Tencere'de yağı eritelim. 1 su bardağı irmiği, rengi esmere dönene kadar kavuralım. Sıcak olan mandalina suyumuzu ilave edelim. 2-3 dakika daha kavuralım. Şekerini ilave edelim, tencerenin altını kapatalım. Üstüne bir örtü koyup, pilav gibi demlenmeye bırakalım. Tarçını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Mayhoş, güzel bir irmik helvamız oldu.:)
Afiyetler Olsun.:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder