9 Aralık 2014 Salı

Mandalinalı irmik Helvası





      Sizde benim gibi, klasik irmik helvasından sıkıldıysanız, bu tarif tam size göre. Akşam çayın yanına yapılacak kadar pratik bir tatlı. Görüntüsüyle de şahane.:)


Malzemeler;
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı mandalina suyu (kaynatmadan ısıtalım)
  • Çay kaşığı ucuyla tarçın
  • 4-5 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı;

    Tencere'de yağı eritelim. 1 su bardağı irmiği, rengi esmere dönene kadar kavuralım. Sıcak olan mandalina suyumuzu ilave edelim. 2-3 dakika daha kavuralım. Şekerini ilave edelim, tencerenin altını kapatalım. Üstüne bir örtü koyup, pilav gibi demlenmeye bırakalım. Tarçını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Mayhoş, güzel bir irmik helvamız oldu.:)


    Afiyetler Olsun.:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder