2 Aralık 2014 Salı

KIYMALI MAKARNA






Gerekli Malzemeler;

1 paket makarna

2 litre su

1 yemek kaşığı tuz ve yarım çaybardağı kadar sıvı yağ

KIYMALI SOS İÇİN;

250 gr kıyma
2 adet soğan (mümkünce çok ince doğrayın)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet domates (kabukları soyulmuş ve doğranmış)
2 diş sarımsak (doğranmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber,arzu ederseniz,fesleğen'de çok yakışıyor.
Sıvı yağ

YAPILIŞI;

Tenceremize suyumuzu koyup kaynatalım.Tuzunu'da atıp,makarnalarımızı haşlayalım.Bu arada kıymalı sosumuzu hazırlamaya başlayalım.

Tavaya biraz sıvı yağ koyun. Yağ kızınca soğan ve sarımsakları ekleyin. Renkleri dönene kadar soteleyin.Soğanların rengi dönünce tavaya kıymayı ilave edin. Hepsini karıştırın. Kıymayı birkaç dakika kavurun.Domates ve biber salçasını ekleyin. Karıştırarak bir süre daha kavurmaya devam edin.Doğranmış domatesleri ekleyin. Haşlanmakta olan makarnadan bir kaşık su alıp sosa koyun.Domatesler iyice eriyip sos kıvamını alana kadar pişirin. Sosun pişmesine 1-2 dakika kala tuzu ve karabiberi ilave edin.Haşlanan makarnaları süzün. Yağlamak için bir miktar yağ koyun. Kısa bir süre kaşıkla çevirerek karıştırın.Son olarak hazırladığımız,kıymalı sosumuzu makarnaların üzerine döküp karıştıralım.sıcak sıcak servis edelim..Bir de yanına sarımsaklı yoğurt yaptık mı,ohhh mis miss.:) Afiyetler Olsun....