7 Aralık 2014 Pazar

Beşamel Soslu Kabak Sandal



                                                                                                   
  Malzemeler;
  • 4-5 tane kabak
  • 300 gr. kıyma
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 tane orta boy soğan
  • 2 tane domates
  • 2 tane yeşil sivri biber
  • Yarım çay bardağı kadar zeytin yağı,
  • Tuz,karabiber,


  • Besamel ;
  •  2 su bardağı süt
  •  2 çorba kaşığı un
  •  2 yemek kaşığı tereyağ
  •  Tuz, karabiber, fesleğen

    Üstü için;
    1 su bardağı kadar, rendelenmiş kaşar peyniri


    Yapılışı;
            Yıkadığımız  kabakları soyalım, ortadan uzunlamasına ikiye bölelim. 2 su bardağı koyduğumuz tencerede 5 dakika kadar haşlayalım. Çok haşlamamaya dikkat edin, biraz diri kalsınlar. Haşladığımız kabakların içlerini bir tatlı kaşığıyla oyalım. Haşlama suyunu sakın dökmeyin, sos yaparken kullanacağız. Yağladığımız fırın tepsisine kabakları dizelim.

    İç malzemesi için;
             Soğanları ve sarımsakları minicik olacak şekilde doğrayalım. Sıvı yağ döktüğümüz tavada, soğanları ve sarımsakları rengi dönene kadar kavuralım. Kıymamızı ilave edelim. 3-4 dakikada kıymayla kavuralım. Rendelenmiş domates ve minik doğranmış biberleri ilave edelim. 2-3 taşım kaynatalım. Tuzunu ve karabiberini damak zevkimize göre ayarlayalım. Hazırladığımız içi kaşık yardımıyla oyduğumuz kabakların içine dolduralım.

    Beşamel sosu için;
            Küçük bir tencerede tere-yağını eritelim. Unu koyup kokusu çıkana kadar kavuralım. 2 su bardağı soğuk sütümüzü ilave edelim. Tel çırpıcıyla hızlıca çırpalım ki topaklanmasın. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatalım. Tuzunu ve karabiberini de ekledikten sonra bir çay kaşığı fesleğenle lezzeti artıralım. Beşamel sosu kabak sandallarının üzerine bir kaşık yardımıyla pay edelim. Başamel sosumuzun üstüne de kaşar peynirimizi serpiyoruz. 
            Kabakları haşladığımız sudan bir su bardağı kadar alalım, içine 1 yemek kaşığı salça ekleyip karıştıralım. Tepsimizin içine dökelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirelim.           


    Afiyet Olsun....:)