2 Aralık 2014 Salı

ISPANAKLI RULO PASTA




Ispanağı her türlü kekte çok yakıştırıyorum,hem rengi hem görüntüsü çok güzel duruyor.Söylemezseniz kimse ıspanak olduğunu anlamıyor.Ispanak yemeyen çocuklarınıza bile,yedireceğiniz bir pasta.Pastanın yapılışı çok basit ve çok lezzetli bir tat.:)

ISPANAKLI RULO PASTA

MALZEMELER:

Kek için;

3 yumurta
1 çay bardağı seker
1 çay bardagi ıspanak püresi
1 su bardagi un
1 tatli kasigi kabartma tozu
1 paket vanilya

İÇİ İÇİN;

2 tane muz,bir paket krem şanti,benmari usulu eritlimiş 200 gr çikolata.

YAPILIŞI

Keki icin yumurtalari ve sekeri bir iki dakika cirpalim icine püre haldeki ispanagi katip tekrar karistiralim.Sonra unu ve kabartma tozunu,vanilyayı birlikte katip cirptiktan sonrayağlı  kagit serilmis tepsiye dökelim.ben küçük şekilde olmasını istediğim için,kare borcama döktüm.Kek hamuru birz ince bir hamur oluyor.Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında,9-10 dakika kontrollu bir şekilde pişirelim.çok çabuk pişiyor,dikkat edelim bu aşamada.fırından çıkan kekimizi hemen yani soğutmadan altındaki yağlı kağıtla rola şeklinde saralım ve soğumaya bırakalım.kekimiz hazır.

Şimdi içi için krem şantimizi 1 subardağı suyla çırpalım.kıvam alınca biraz dolapta bekletelim.Ben bazende pastacı kremasıda yapıyorum.Çİkolatamızı benmari usülü eritelim kenarda bekletelim.

MONTAJ;

Soğuyan ve rolo sardığımız kekimizi çok yavaşca açalım.içine erimiş çikolatamızı sürelim.çikolata yoksa bir miktar şekerli suylada ıslata bilirsiniz.Çıptığımız ve dolapta olan krem şantimizin,yarısını içine güzelce yayalım.arasına kabuklarını ayırdığımz muzlarımızı,bütün olarak yerleştirelim ve rulomuzu tekrar saralım elimizle hafiften şekil verelim.son olarak biraz ayırdığımz krem şantimizle heryerini kaplayacak şekilde sürelim.Dolapta dinlendirelim ve servis edeceğiz zaman dilimleyip servis tabagımıza alalım...Ellerimize Sağlık...Afiyetler Olsun...:)