8 Aralık 2014 Pazartesi

Kıymalı Karnıyarık Poğaça


 
Hamur için gerekli malzemeler;
 
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 tane yumurta (bir tanesinin sarısını,üstü için ayırın)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket toz maya
  • Aldığı kadar un
 
İçi için;
 
  • 200 gr kadar kıyma
  • 1 tane irice soğan
  • Biraz maydanoz
  • 2- 3 tane sivri biber ve domates
  • Sıvı yağ
  • Karabiber,tuz ve fesleğen
 
Yapılışı;
 
      Büyük bir kabın içine yaklaşık 3 su bardağı kadar unumuzu koyalım,ortasını havuz şeklinde açalım ve tüm malzemeyi ekleyip,yumuşak bir hamur hamur olana kadar yoğuralım.hamuru yoğurduğumuz kabı,sofra beziyle güzelce saralım 1 saat mayalandırmak için bekletelim.
 
      Hamurumuz mayalanırken,iç malzemeyi hazırlayalım.Tavamızın içine sıvı yağı koyalım.çok minikçe doğradığımız soğanları,rengi dönene kadar kavuralım.kıymayı'da bu aşamada ekleyelim.küçük doğradığımız biberleri ve domatesleride ekleyelim.5 dakika kadar pişirdikten sonra tuzunu ve baharatlarıda ekleyip soğumaya bırakalım.
 
     Mayalanan hamurdan  parçalar koparın ve eliniz ile incelterek yuvarlak bir şekil elde edin.İçine uzunlamasına kıymalı harçtan koyun ve pide şekli vererek kapatın.Üzerini çok açık bırakmayın çünkü pişerken açılıyor.Yumurta sarısı sürün ve 200 derece fırında pişirin.