Malzemeler;
- Yarım kğ kuşbaşı doğranmış,dana eti
- 1 tane büyük patates
- 1 tane havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 1 orta boy soğan
- 2 domates
- 1 tatlı kaşığı kekik,karabiber ve tuz
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 dilim tereyağ
Yapılışı;
- Bir tencerede sıvı yağı kızdıralım ve etleri ilave edelim.4-5 dakika kavuralım.Yemeklik doğradığımız soğanları,ekleyelim.soğanlarla da biraz kavurup salçamızı ekleyelim.1su bardağı kaynar suyumuzu'da ilave edip,kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirelim.
- Havuç,patates ve domatesleri küp küp doğrayalım.Etlerimize ekleyelim.sebzeler biraz yumuşayınca bezelye,tuz,karabiber ve kekiği de ekleyip 5-10 dakika kadar pişirelim.
- Yağlı kağıdı kare şeklinde keselim.yağlı kağıtların ortasına,hazırladımız yemekten ve yemeğin üstüne çok küçük kesilmiş tereyağımızı koyalım.Tağlı kağıdı resimlerde,görüldüğü gibi paketleyelim ve fırın tepsisine dizelim.üstlerine bir bıçak yardımıyla,delik açalım.
- 180 dereceye ayarladığımız fırında 30-35 dakika pişirelim.
Benim sürekli yaptığım bir tarif.Ev halkı bayılıyor bu lezzete.Denemenizi tavsiye ediyorum.Son halini çekemedim.Komşularıma dağıtırken unutmuşum.:)
Afiyetler olsun.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder