5 Aralık 2014 Cuma

En Nefis Kağıt Kebabı


    Malzemeler;

  • Yarım kğ kuşbaşı doğranmış,dana eti
  • 1 tane büyük patates
  • 1 tane havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 orta boy soğan
  • 2 domates
  • 1 tatlı kaşığı kekik,karabiber ve tuz
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 dilim tereyağ

Yapılışı;

  • Bir tencerede sıvı yağı kızdıralım ve etleri ilave edelim.4-5 dakika kavuralım.Yemeklik doğradığımız soğanları,ekleyelim.soğanlarla da biraz kavurup salçamızı ekleyelim.1su bardağı kaynar suyumuzu'da ilave edip,kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Havuç,patates ve domatesleri küp küp doğrayalım.Etlerimize ekleyelim.sebzeler biraz yumuşayınca bezelye,tuz,karabiber ve kekiği de ekleyip 5-10 dakika kadar pişirelim.
  • Yağlı kağıdı kare şeklinde keselim.yağlı kağıtların ortasına,hazırladımız yemekten ve yemeğin üstüne çok küçük kesilmiş tereyağımızı koyalım.Tağlı kağıdı resimlerde,görüldüğü gibi paketleyelim ve fırın tepsisine dizelim.üstlerine bir bıçak yardımıyla,delik açalım.
  • 180 dereceye ayarladığımız fırında 30-35 dakika pişirelim.

Benim sürekli yaptığım bir tarif.Ev halkı bayılıyor bu lezzete.Denemenizi tavsiye ediyorum.Son halini çekemedim.Komşularıma dağıtırken unutmuşum.:)   


                                                                                                                         Afiyetler olsun.....