2 Aralık 2014 Salı

ETLİ NOHUT TARİFİ






ETLİ NOHUT TARİFİ

MALZEMELER;


*Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
*2 su bardağı nohut
*1 adet kuru soğan
*2 yemek kaşığı salça
*yarım çay bardağı kadar sıvı yağ 
* Pul  biber ve tuz

YAPILIŞI;

*Nohutları bir akşam, öncesi suya koyup bekletin. Ertesi gün yumuşayan ve şişen nohutların suyu süzülür. Düdüklü tencerede pişirecekseniz nohutları tencereye alıp üzerine su ekleyerek ocağa alın. Kaynadıktan sonra 10-12 dakika kaynatıp ocaktan alın. Normal tencerede pişirecekseniz daha uzun sürede nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayın.

*Soğanları yemeklik doğrayalım sıvı yağda pembeleşene kadar kavuralım. Etleri ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin. Salçayı, tuzunu, pul biberini ilave edip 2 dakika daha kavuralım. Daha sonra  etlerin üzerine çıkacak kadar kaynamış su koyup 10-15 dakika kadar kaynatalım. Etler yumuşayınca daha önceden haşlanmış olan nohutları ekleyelim.Kısık ateşte etler ve nohut pişene kadar kaynatalım.  Afiyetler olsun.:)

Ben nohutu her zaman düdüklüde pişiririm.Tencere'de pişirme süresi çok uzun oluyor.Ama düdüklüde 15 dakikada yemeğim hazır oluyor.Tabiki düdüklüden korkanlar tencerede pişirsinler.:)

Haşlanmış nohutları ,derin dondurucuda muhafaza ederek çorba ve pilavlarda kullanabilirsiniz.

Yanında turşuyla servise hazır.:)