9 Aralık 2014 Salı

El açması kıymalı börek







        Ver fırına yarışmasındaki birincimiz Mehmet abimizin,El açması mükemmel tarifi.Tarif için kendisine çok teşekkür ederim.Bloğum'da onun özel tariflerini paylaşmaktan gurur duyuyorum.:)


Hamur için gerekli malzemeler;

3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kğ un
1 yemek kaşığı sirke
Tuz ve su

İç harcı için malzemeler;

300 gr kıyma
3 tane irice kuru soğan
1 su bardağı ceviz içi
1 demet maydanoz
1 çay bardağı bulgur
1 tatlı kaşığı tuz,karabiber ve isteğe bağlı pul biber

Açmak için bir paket (250 gr) eritilmiş tereyağ


Yapılışı;

      Hamur için; Yumurta, sıvı yağ ,un,tuz,sirke ve su ıle yumuşak kıvamda bır hamur elde edılır.Hamur dinlenirken iç harcımızı hazırlayalım.Soğan ve kıyma kavrulur içine dövülmüş cevız ,önceden ıslatılmış bulgur eklenir tuz ve baharatlarıda ekleyip soğurken içine incecık maydanozlar kıyılır ...Hamurdan bezeler ayrılır,eritilmiş tereyağ ile önce merdane ıle sonra el ile açılarak,istenilen ölçü ve şekillerde kesilip içine hazırlanan harç eklenip bolca, sarılıp tepsiye döşenir üzeri yağlanır isteğe göre yumurta sarısı sürülebılınır ...çıtır olsun isterseniz  yumurta sarısı sürmeyin, sadece yağlamanız yeterli..Isıtılmış 180derece fırın da 30 dak pişirilir ...
   Anlaşılmayan yerlerde sorabilirsiniz.Mehmet abicim tarif için çok ok teşekkürler.:)

                                                                                                    Afiyetler Olsun.:)