21 Aralık 2014 Pazar

Katmer Poğaça

 
   Milföy gibi kat kat.Yapımı sanki zahmetli gibi görünüyor ama değil.Tadına bakan herkesin önce milföy sandığı,sonrada tarifini istediği bir poğaça..:)
 
Malzemeler;
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta ( sarısı üstü için ayrılacak)
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı kuru maya yada 20 gr yaş maya
  • 3-3,5 su bardağı kadar un
 
İçi için;
  • 100 gr beyaz peynir,maydanoz
Arasına sürmek için;
  • 75 gr tereyağı (yumuşatılmış)
 
      Hamur için;Mayayı çok az ılık suyla eritelim. Un haricindeki,bütün malzemeleri,yoğurma kabına alıp,karıştıralım.Azar azar un ilavesiyle hamurumuzu yoğuralım.Ele yapışmayan,yumuşak bir hamur olana kadar,yoğurmaya devam edelim.Hamurun üzerini örtüp, iki katına çıkana kadar ılık bir yerde mayalandıralım.Mayalanan hamuru 10-12 bezeye ayıralım.bezelerin hepsini tabak büyüklüğünde,nişasta ve un karışımıyla açıp.aralarına tereyağı sürüp üst üste dizelim.en son bezeyi yağlamıyoruz.Tabak büyüklüğünde açtığımız ve aralarını yağladığımız hamurumuzu merdaneyle,yufka büyüklüğünde açıyoruz.Açtığımız yufkayı 12 eşit parçaya keselim.Geniş kısmına, beyaz peynir ekleyip ve sigara böreği gibi saralım. Yarım saat bu şekilde dinlendirip, Üzerlerine yumurta sarısı,sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
 
  •    Tereyağını oda ısısında bekletip,bezelerin arasına ince bir katman şeklinde sürün.Bezeleri un veya nişasta ve un karışımıyla açın.İç harcını istediğiniz gibi yapabilirsiniz.Ben kıymalı,patatesli ve peynirli olarak yapıyorum.hepside çok güzel oluyor.
 
                                                            Afiyet Olsun...:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder