19 Aralık 2014 Cuma

Marmelatlı Kurabiye tarifi

 
 
   Çeşit çeşit kurabiyer yapmayı çok seviyorum.Çay,süt,kahve ve muhabbetle çok yakışıyor.:)Uzun bir süre saklama kabında,ilk günkü tazeliğini koruyor.Tadına bakanlardan, tam not alınca daha bir lezzetli geliyor bana.:) Gelelim bu güzel kurabiyelerin tarifine.
 
 
Gerekli Malzemeler;
 
  • 200 gr tereyağı ( oda sıcaklığında bekletilmiş)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri 
  • 1 çay bardağı buğday nişastası 
  • 1 yumurta 
  • Yarım çay kaşığı zencefil 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya 
  • 3,5/ 4 su bardağı un 
 
İç dolgusu için;
 
  • Marmelat yada taneli reçel
 
 
Yapılışı;
 
   Hamur için gerekli malzemeyi,yoğurma kabına alalım ve yumuşak, ele yapışmayan bir hamur olacak şekilde yoğuralım.Unu kontrollü şekilde koyalim ki! sert bir hamurumuz olmasın.
 
  Hazırladığımız hamuru iki eşit parçaya bölelim.Hamurun yarısını,hafif unlayıp tezgahta,yarım santim kadar açalım ve kalıpla kesip,yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.Diğer hamuruda,aynı şekilde açalım ve ortasını istediğiniz küçük bir kalıpla çıkarın.kalıp yoksa,bir şişenin kapağıda olabilir.Bİr üst,bir alt olacak şekilde ayarlayıp,170 derecede 10 dakika kadar pişirmeniz yeterli.Kurabiyelerin çok pişmemesi gerekiyor,biraz beyaz kalacak.
 
  Pişen kurabiyeler,soğuduktan sonra,düz olan kurabiyeye biraz marmelat sürüp,ortası şekilli olanı da üstüne kapatalım.Marmelatı çok koyarsanız,kenarlarından akacaktır.bir çay kaşığıyla ortasına dökmeniz yeterli.
 
 Ben kurabiyelerin üzerine,güzel görünmesi için pudra şekeri döktüm.İsterseniz dökmeye bilirsiniz.
 
                                                                  Afiyetler Olsun....:)